Българският полузащитник Милен Гамаков остана на пейката цял мач при поражението на литовския Жалгирис Вилнюс с 1:3 като домакин от унгарския Ференцварош в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Поражението изхвърли Жалгирис от най-престижния европейски клубен турни, като тимът ще се прехвърли в квалификациите на Лига Европа. В първата среща в Унгария преди седмица Ференцварош спечели с 2:0

Два гола на белгиеца Райън Мае дадоха солиден аванс на първенеца на Унгария във Вилнюс. В първата минута на продължението Елдхаджи Диау върна един гол за Жалгирис, но секунди след това Роберт Мак оформи крайното 3:1 в полза на Ференцварош, който в следващия кръг ще играе с чешкия Славия Прага.

Напред в турнира продължава и шампионът на Хърватия Динамо Загреб. Като гост в Никозия Динамо победи местния Омония с 1:0. Лука Менало вкара единствения гол в мача в 79-ата минута, за да оформи общия резултат на 3:0.

Следващият съперник на Динамо ще бъде полският Легия Варшава, който спечели със същия резултат срещу Флора в естонската столица Талин. По този начин Легия надигра съперника си с общ резултат от двата мача от 3:1.

Единственото попадение на "Ле Кок Арена" вкара португалецът Рафаел Лопес в средата на второто полувреме.

В скандинавското дерби на втория квалификационен кръг в Хелзинки шампионът на Финландия ХИК стигна само до равенство 2:2 с шведския Малмьо. Резултатът бе достатъчен на гостите за класиране напред след победата им с 2:1 преди седмица.

Миро Тенхо даде преднина на ХИК още в първата минута на мача, но в десетата Андерс Кристиансен изравни. Сърбинът Велко Бирманчевич даде аванс на Малмьо в 76-ата минута, но само 120 секунди след това ХИК изравни чрез Рику Риски. До края обаче финландците нямаха възжможност да вкарат трети гол и да пратят мача в продължение.

В третия квалификационен кръг на Шампионската лига Малмьо ще срещне шотландския първенец Рейнджърс.