Привърженикът на Селтик, който нахлу на терена на стадион Паркхед и удари вратаря на Милан Дида се измъкна с присъда от 120 часа обществено полезен труд, избягвайки влизане в затвора.

Робърт МакХендри, който се препитава като общ работник в Глазгоу, се призна за виновен в нарушаването на реда, заявявайки, че е действал без да мисли, вдъхновен от победния гол на детелините в последната минута.

Шотландският привърженик и признал деянието си и се извинил за постъпката, след като му е било съобщено, че ако не пледира виновност ще бъде вкаран в затвора и ще положи 180 часа общественополезен труд.

Въпреки, че 27-годишният МакХендри получи сравнително лека присъда, той вече получи много по-тежка санкция от страна на Селтик – доживотна забрана за посещаване на мачовете на детелините.

МакХендри притича покрай Дида и леко го удари, впоследствие вратарят тръгна да гони нахлулия фен, но след няколко крачки, видимо преигравайки, се строполи на земята, заради което бразилецът първоначално бе наказан от УЕФА да не играе два мача, но след обжалване от страна на Милан санкцията бе намалена.