Фенербахче победи Севиля след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път в историята на клуба. Турския тим успя да стигне до 2:3 като гост на реванша в Испания и след като победи с 3:2 в Истанбул, заслужено се стигна до решаващите единайсетметрови удари. Там гостите бяха по-съсредоточения отбор, а вратарят Волкан Демирел показа класа, като спаси три удара на опонентите си. При дузпите Фенербахче се наложи с 4:2 и така прекъсна европейската приказка на Севиля – отборът, триумфирал с Купата на УЕФА през последните два сезона.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан” тази вечер бе не по-малко интересен и напрегнат от този преди две седмици в Турция. Още в петата минута Даниел Алвеш изведе Севиля напред, след хубав гол от пряк свободен удар. Кейта удвои на 2:0 в полза на домакините само четири минути по-късно с невероятен шут отдалеч, за да върне надеждите на андалусийци за класиране напред.

Решаваща роля за крайния изход на двубоя изигра Дейвид Де Соуса, който се разписа на два пъти в мача. В 20-та минута той върна Фенербахче в играта, когато получи топка в наказателното поле и без да се замисли я прати в долния ъгъл на вратата на Палоп. Малко преди почивката Кануте вкара трети гол за Севиля, след като овладя на гърди пас от Алвеш и с хубаво воле прати кълбото покрай Демирел.

Отново Дейвид обаче изигра своята роля по брилянтен начин и завърза мача докрай, с попадение в 79-та минута. Алекс прати топката в наказателното поле, откъдето Де Соуса със сетни усилия я оплете в мрежата.

Така в оставащите минути до края Севиля трябваше да търси задължително попадение, за да се класира в редовното време, но домакините не стигнаха до такова. След две продължения без някои от двата отбора да успее да надлъже другия, се стигна до дузпи.

Те започнаха добре за Севиля, като Фреди Кануте реализира първата без никакво притеснение. Последваха обаче силни минути за вратаря на „фенерите” Волкан, който спаси удари на Ескюде, Мареска и Дани Алвеш. Стражът на Севиля Палоп пък се справи само с изстрела на Еду, докато Гьокчек Ведерсон, Аурелио и Кежман бяха точни за Фенербахче. Ивица Драгутинович за кратко даде надежда на испанския тим, след като вкара, но късметът тази вечер бе на страната на Зико и неговите момчета.

Жребият за четвърт- и полуфиналите е на 14 март в Нион, Швейцария.