Привърженик на Селтик беше осъден на шест месеца затвор, след като прекоси терена на „Селтик Парк” по време на равенството 1:1 между шотландците и Манчестър Юнайтед в среща от Шампионската лига по футбол.

18-годишният столичанин Джон Мърфи заяви в съда, че не помни случката, защото е започнал да употребява алкохол още в 11 часа сутринта местно време (б.а. 8 часа и 15 минути преди началото на британското дерби).

„Не само, че причинихте опасения по сигурността на играчите, но и прекъснахте важна футболна среща”, категорична беше Линда Ръкстън от съда в Глазгоу.

За разходката на Мърфи по време на мача, в който участие взе и българският национал от Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов, УЕФА глоби Селтик с 50 хиляди евро. В това число спадат и 20 хиляди, наложени през изминалата година за атаката на фен срещу вратаря на Милан - Дида, отново по време на мач от Шампионската лига.

„Мърфи осъзнава, че Селтик заплати огромна сума и репутацията на клуба беше опетнена. Той съжалява за случилото се”, заяви Еди Робъртсън, който е адвокат на подсъдимия.