Освен любопитната среща между Луис Суарес и Джорджо Киелини заради ухапването на уругваеца по време на Мондиал 2014, по време на финала в Шампионската лига между Барселона и Ювентус Суарес ще има среща и с друг стар свой познайник - Патрис Евра.

Двамата са в конфликт от 2012-а, когато тогавашният защитник на Манчестър Юнайтед обвини уругваеца, тогава играч на Ливърпул, в обиди на расистка основа. 4 месеца по-късно в ново английско дерби пък Суарес демонстративно отказа да стисне ръцете на французина.

Евра обаче не отдаде особено значение на повторната среща със Суарес, но обеща, че уругваецът ще усети присъствието му на терена.

"Много хора ме питат този въпрос", каза Едра на въпрос за срещата съ сСуарес. "Това няма значение. Важното е, че ще играя на финал."

"Горд съм да бъда това, което съм, горд съм с моя цвят и ще стисна неговата ръка, няма проблем, но ще направя така, че той да усети присъствието ми на терена."

Евра отправи и сериозни похвали за своя треньор Масимилиано Алегри. "Мисля, че знаете, че работим здраво, трябва да поздравим и треньора, защото тактически той е много, много добър."

"Мач за мач ние вярвахме, че можем да постигнем нещо голямо тази година. Не знам, дали хората вярваха, че ще стигнем до финала. Но както казвам всеки път, играя в този турнир напълно убеден, че можем да стигнем до финал, както стана с Монако, с Манчестър (Юнайтед) и сега с Юве", допълни Евра.