Пеп Гуардиола не е сигурен дали вратарят на Манчестър Сити - Едерсон ще бъде готов за дербито с лидера във Висшата лига с Ливърпул, след като стражът получи мускулна травма срещу Аталанта.

Бразилецът бе заменен на почивката от Клаудио Браво в двубоя от Шампионската лига, а впоследствие 36-годишният чилиец бе изгонен за нарушение срещу Йосип Иличич, което принуди десният бек Кайл Уокър да застане под рамката за последните десет минути. Запитан относно това дали Едерсон ще е готов за мача в неделя, Гуардиола отвърна:

„Все още не знам. Става въпрос за мускулна травма. Не беше сериозно, но го извадих превантивно. Той не се чувстваше комфортно в последните минути на първата част и затова решихме да не рискуваме, заменяйки го с Браво“. Ако Едерсон не е на разположение, то вариантите преди испанския специалист са ветераните Браво и Скот Карсън, както и продуктът на школата - Даниъл Гримшоу.

Сити изостават на шест точки от Ливърпул и пътуват до „Анфийлд“ за един от най-чаканите сблъсъци през сезона. Мърсисайдци нямат поражение в лигата от януари насам, когато за последно отстъпиха именно на „гражданите“ с 1:2 на „Етихад“, а последната им домакинска загуба дойде през април 2017. Единствените точки, които загубиха възпитаниците на Юрген Клоп, бяха срещу Манчестър Юнайтед при равенството 1:1 на „Олд Трафорд“. /БГНЕС