Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс разкри, че може да даде почивка на капитана Стивън Джерард за двубоят тази вечер срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. Според Роджърс Висшата лига е приоритет Номер 1 за клуба през този сезон и той ще обмисли, дали да не запази Джерард свеж да съботния сблъсък с Челси на „Анфийлд“.

Договорът на Стивън Джерард с Ливърпул изтича в края на сезона и Брендън Роджърс настоява, че няма да поема рискове с капитана.

„Не виждам нищо хазартно в това. Виждам в мача с Реал отлична възможност за отбора. Вярвам, че ще се представим добре. В случая със Стивън, ако той играе в събота, трябва да преценя кое е приоритет за него и за нас. Ако е играл срещу Нюкасъл и не играе довечера, може да кажете което е приоритет“, коментира Роджърс.

„Той и аз сме говорили за това. В три големи мача – с Нюкасъл, Реал и после Челси, трябва да видим какъв брой футболисти ще използваме. Трябва да включим и други играчи. Задачата е отговорна, но няма съмнение, че Висшата лига е приоритет, а после идва Шампионската лига и това е редът винаги“, каза още Брендън Роджърс.