Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард бе обвинен, че говори само „глупости”. Това бе коментарът на старши треньора на Милан Карло Анчелоти, след като чу твърдението на англичанина, че „росонерите” са празнували на полувремето на финала на Шампионската лига през 2005 година.

Минал се оттегли на почивка с преднина от три гола и изглеждаше сигурен победител, когато Ливърпул върна и трите попадения и спечели трофея след дузпи.

Анчелоти обаче изригна неочаквано: „Има само една дума, с която могат да се опишат изказванията на Джерард за така наречените празненства – глупости!”

„Ние загубихме самообладание само за шест минути, когато позволихме на Ливърпул да се върне в мача. Но онова, което правихме на полувремето бе да си кажем, да си напомним добре, че ни остават 45 минути, които трябва да изиграем като първите.”

Световният шампион Дженаро Гатузо подкрепи наставника си, като коментира и епитета, който Джерард му постави с своята автобиография – „котенце”.

Гатузо заяви шеговито: „Ако Джерард казва, че съм котенце, то аз съм едно грозно, брадясало котенце,” и продължи: „Няма да отговарям на провокациите му. Джерард е страхотен играч и ще му дам своя отговор на терена.”

„Споменът от Истанбул ни мотивира. Много лъжи бяха изречени след финала тогава. Играчите на Ливърпул твърдяха, че сме започнали с празненствата след 45 минути и това ме обиди. Но едновременно с това ми дава допълнително енергия да се представя добре. Онова, което те казаха, просто не се е случвало,” завърши Гатузо.