От ЦСКА Москва обявиха, че двама техни защитници са били наказани за днешния двубой от Шампионската лига с Бешикташ, заради "техническа грешка" по време на скорошен допинг контрол.

От московския клуб потвърдиха, че Сергей Игнашевич и Алексей Березуцкий ще пропуснат днешния мач в Истанбул, след като са получили писмо от Дисциплинарната комисия на УЕФА.

Сайтът на ЦСКА съобщава, че клубният доктор на "армейците" е пропуснал да спомене, че двамата играчи са взимали лекраството судафед, което трябва да се покаже от допинг контрола, който бе направен на 3 ноември след мача с Манчестър Юнайтед, завършил 3:3.

Судафед - лекарство протива настинка и инфекция на гърлото, съдържа псевдоефедрим - стимулант, който води до наблюдаването от 2004 година насам на атлети, които са го използвали. От 1 януари то влиза в списъка със забранени стимуланти на УАДА.

От ЦСКА обявиха, че са отстранили двамата, заради грешката на лекаря. Изявление гласи: "Нашият клубен лекар призна, че е направил техническа грешйа по време на допинг-тестра след мача от Шампионската лига с Манчестър Юнайтед. Той е забравил да спомене за лекарството, което играчите са използвали за лекуване на възпалено гърло. За съжаление, УЕФА реши да накаже нашите играчи преди Дисциплинарната комисия да вземе решение по случая. Още повече, ние се надяваме ДК на УЕФА да разбере истинската причина за този инцидент и да вземе справедливо решение по този случай".