Футбол от особено висока класа ще предложи Шампионската лига тази вечер. Реал Мадрид посреща Наполи, а Байерн Мюнхен приема Арсенал. И двете срещи крият голям залог, а предварителните очаквания са за много голове и интересни развръзки.

Испанският гранд защитава трофея си, а футболните специалисти прогнозират, че „белите“ ще играят много офанзивно на своя „Сантиаго Бернабеу“. Наставникът на Реал Зинедин Зидан няма да разчита на Данило, а в игра едва ли ще бъде включен Гарет Бейл. Уесецът е възстановен от травмата си, но все още не е навлязъл изцяло в игрови ритъм.

Любопитен момент е, че голямата звезда на тима Кристиано Роналдо вече няма гол 433 минути в турнира на богатите. Това е непривично за португалеца, който със сигурност ще иска да промени статистиката в своя полза тази вечер.

Същевременно колегата на Зизу – Маурицио Сари – няма да може да разчита на Аркадиуш Милик.

Никога до момента Наполи не е стигал до четвъртфинал в Шампионската лига.

В другия двубоя Байерн Мюнхен посреща Арсенал. Жребият често противопоставя двата състава в последните години, което прави още по-интересен предстоящия двубой. Балансът до момента е пет победи за немския гранд, две равенства и три успеха за „топчиите“.

Карло Анчелоти няма да може да разчитат на Франк Рибери и Жером Боатенг, които са контузени.

Очаква се Арсен Венгер да остави на пейката Оливие Жиру.

И двама мача са с начален час 21.45. Ще може да ги следите в Gong.bg и по Дарик радио.