Уникален двубой изиграха отборите на Бордо и Байерн Мюнхен в група „А” на Шампионската лига. Двата тима предложиха истинско шоу за привържениците на стадион „Шабани Далма”, които видяха два червени картона, две пропуснати дузпи и три гола.

В крайна сметка домакините успяха да стигнат трите точки, въпреки че именно Байерн Мюнхен бе тимът, който излезе напред в резултата.

Още в шестата минута на мача, Мишел Сиани заби топката в собствената си мрежа след първата интересна атака в мача. Гостите от Байерн стигнаха до корнер, като след разиграването футболистът на домакините имаше нещастието да си отбележи автогол.

Защитникът на Бордо обаче успя да се реваншира по прекрасен начин на совите съотборници в 27-ата минута, когато отново той бе под светлините на прожекторите, но след точен изстрел – този път в правилната врата.

Само три минути след попадението във вратата на Байерн, наставникът на гостите Луис Ван Гаал трябваше да претърпи ново разочарование, виждайки как Мюлер получава втори жълт картон. Това допълнително наклони везните в полза на домакините, които окрилени от попадението си продължиха да нападат.

Натискът на Бордо даде резултат пет минути преди края на частта, когато Марк Планус даде преднина на своя тим. Футболистът на домакините бе най-съобразителен след центриране на Вендел и несъобразителна игра на Хамит Алтинтоп.

През втората част домакините имаха две отлични възможности да увеличат преднината си, получавайки правото да изпълнят две дузпи. И в двата случая обаче вратарят на Байерн Бут се намеси подобаващо. Първо звездата на Бордо Йоан Гуркюф не успя да преодолее стража на гостите, а след него това направи и Жуси.

Две минути преди края на мача Ван Буйтен трябваше да напусне терена преждевременно след червен картон за нарушение в наказателното поле.

В другия мач от групата Ювентус се наложи с минималното 1:0 над Макаби Хайфа, а единственият гол в мача реализира Киелини с глава.

В класирането лидер вече е Бордо със седем точки, следван от Ювентус (5т) и Байерн Мюнхен (4т). Макаби е на последното място без спечелена точка.