Сянката на Жозе Моуриньо отново виси над Барселона. Преди утрешния полуфинал между каталунците и Челси в Шампионската лига, духът на Специалния отново броди из „Стамфорд Бридж“.

Журналистите от Барселона са впечатлени от факта, че култовото палто на Жозе е в музея на Челси. Тъмносивият балтон на португалеца е в ъгъла на сравнително малкия музей на славата в западната част на Лондон. Освен емблематичната дреха на Жозе, там стоят обувките на Дзола, фланелката на Марсел Десаи и още куп подобни предмети с важна историческа стойност за отбора на Челси.

В клубния магазин на „сините“ продължават да се продават видео материали от пресконференциите на Жозе преди сблъсъците с Барселона от Шампионската лига, когато той бе начело на Челси.

Въпреки че Карло Анчелоти успя да спечели титлата и купата като треньор на Челси, за феновете на клуба номер едно остава Жозе Моуриньо. Много често по време на двубоите с участието на Джон Тери и компания, запалянковците скандират от трибуните името на Специалния. Той пък поддържа чудесни контакти с лидерите на тима - Тери, Дрогба и Лампард.

Духът на Моуриньо дебне Барселона на Стамфорд Бридж

източник: БГНЕС