Селтик успя да стигне до драматичен обрат в реванша срещу Шахтьор Караганди и в крайна сметка да се класира за груповата фаза на Шампионската лига. В първия мач шампионът на Казахстан сензационно победи шотландския колос с 2:0 и така Селтик се нуждаеше от победа с 3 гола в реванша, ако иска да продължи напред в турнира. В крайна сметка тимът от Глазгоу постигна успех с 3:0 като третият гол, който класира Селтик в групите, падна в добавеното време на мача.

От самото начало на двубоя Селтик се хвърли яростно в атака в търсене на необходимите голове.

Попадение обаче така и не падаше, преди в добавеното време на първото полувреме Крис Комънс да открие резултата със страхотен шут от далечно разстояние.

Втората част пък започна отлично за домакините, които в 48-а минута вече бях изравнили общия резултат. Микаел Лустиг опита удар, но топката попадна в Георгиос Самарас, който без проблеми вкара за 2:0.

След гола, Шахтьор за първи път погледна по-смело към вратата на Селтик и дори на два пъти бе близо до гола като при едното положение гостите нацелиха напречната греда.

Изглеждаше, че победителят ще трябва да бъде решен в продълженията, когато в добавеното време Антъни Стоукс направи страхотен пробив през трима бранители в наказателното поле и върна към Джеймс Форест, който с точен удар реализира за 3:0 и така класира своя отбор в групите на турнира.

Реал Сосиедад също ще играе в Шампионската лига след втора победа над Олимпик Лион, отново с 2:0. В Испания Карлос Вела вкара двата гола, които подпечатаха класирането на Реал за груповата фаза.

В нея ще се подвизава и шампионът на Чехия Виктория Пилзен, който победи Марибор с 1:0 като гост и след успеха с 3:1 в първия мач безпроблемно отстрани словенците.