Казахстанският Астана на Станимир Стоилов получи добри новини преди първия си мач срещу шампиона на Шотландия Селтик от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Причината е, че непосредствено преди полета на „детелините“ до Казахстан от групата отпадна един от малкото здрави централни защитници – Ерик Святченко.

Датчанинът е получил разтежение в слабините и така влиза в лазарета, където от доста време се намират партньорите му Йозо Шимунович и Дедрик Боята. Травма лекува още и полузащитникът Кристофер Айер, който игра като централен защитник в последните мачове на тима.

Така мениджърът на Селтик Брендън Роджърс ще може да разчита едва на трима души, ако броим и подписалия съвсем наскоро Коло Туре, който още не е в идеална физическа кондиция. Опциите пред северноирландеца са сведени до Ефе Амброуз и Иогън О'Конъл. Проблемът с тях е, че ирландецът е едва 20-годишен, докато Амброуз бе човекът с основна вина за сензационното поражение от гибралтарския Линкълн Ред Импс в предишната фаза.

За Коло Туре най-оптимистичните прогнози на този етап са, че ще може да играе най-рано в реванша след седмица. „Коло Туре ще е доста по-добре през следващата седмица, тогава очакваме да има някаква роля“, коментира Роджърс.