Хърватският шампион Динамо Загреб успя да се добере до 1:1 срещу гостуващия Ред Бул Залцбург в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Балканците не бяха много далеч да допуснат неприятна загуба на собствен терен, макар че и ремито дава по-големи шансове на австрийците за реванша след седмица.

Първото полувреме на мача не беше особено атрактивно, като двата тима си размениха по една наистина чиста ситуация. В 22-ата минута Жуниор Фернандес се ориентира най-бързо при разбъркване пред вратата на Залцбург и от няколко метра стреля към вратата. Шутът му премина много близо до лявата греда.

В 31-ата минута защитникът Мартин Хинтерегер се включи чудесно при центриране от пряк свободен удар и засече подаването с глава. Вратарят на Динамо Едуардо следеше ситуацията и съумя да реагира, като боксира в корнер.

През втората част именно австрийският тим откри резултата. В 59-ата Масиел Вандерсон получи отдясно и центрира подканящо пред точката на дузпата. Там Валентино Лазаро изпревари пазача си и с хубав плонж опъна мрежата на домакините за 1:0.

Изравняването дойде в 76-ата минута, когато Бернардо направи излишно груб шпагат в краката на Анастасиос Сидиропулос в наказателното поле на Залцбург. Нарушението беше очевидно, а Марко Рог показа хладнокръвие, като стреля ниско в центъра на вратата от отсъдената дузпа.

Две минути преди края Залцбург можеше да отмъкне победата. Щефан Лайнер получи чудесно подаване в наказателното поле и побърза да стреля, а топката прелетя на сантиметри в аут покрай левия стълб.

Така двата тима имат още много какво да изясняват в реванша, който е другата сряда.