Динамо Загреб завърши 1:1 на собствен терен с Интер Запрешич в първи мач от новото хърватско първенство и провали генералната си репетиция преди реванша с Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига.

Бразилецът Самир откри резултата в 16-ата минута, а Оршич изравни в 52-ата. След края на мача и вратарят Келава, и героят с намигването от мача с Лион миналата есен - Домагой Вида, поеха вината за попадението.

Иначе Самир откри резултата в 16-ата минута, след като се възползва от грешка на Багарич. Пулич открадна топката и подаде на Рукавина, който намери Самир сам срещу вратаря Сантини и не сгреши.

В 52-ата минута Вида направи глупава грешка. Той се опита да върне топката с глава към своя вратар, който обаче също не реагира както трябва. От това се възползва Оршич и изравни резултата.

Равенството надигна вълна от недоволство срещу треньора Анте Чачич, като някои от по-радикалните медии призоваха да си подава оставката, а ако не - да бъде уволнен.

Братът на собственика на клуба Здравко Мамич - Зоран, също част от управата на клуба, обаче гарантира, че Чачич остава на поста си.

„Заради мача с българите играхме с компромисен състав“, обясни Чачич след мача. „Но имаме здравословни проблеми с Алиспахич и Бадел, както и с Тонел. Първите двама бяха заменени, а не беше на 100 процента готов и Самир. Няма как и футболистите да не мислят за мача с Лудогорец“, обясни наставникът.

Според медиите, сега най-важното е да бъде възстановен Бадел за мача с Лудогорец, както и да бъде закърпена аркадата на лицето на Тонел. Вероятно Алиспахич ще се наложи да излезе с маста на лицето заради пусната ябълкова кост.

Cъстав на Динамо: Келава, Пулич, Домагой Вида, Тонел, Луис Ибанес, Калело, Милан Бадел (65- Ковачич), Анте Рукавина, Самир, Алиспахич (31- Пеко), Фатос Бечирай (76- Анте Чоп)