Динамо Киев се класира безпроблемно за груповата фаза на Шампионската лига, след като победи и във втория мач от третия квалификационен кръг босненския първенец Сараево. На стадион „Валерий Лобановски” украинците се наложиха с 3:0 без да се напрягат много. В първия мач в босненската столица бившият тим на Георги Пеев победи с 1:0 и с общ резултат 4:0 продължава в следващата фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

Домакините започнаха вихрено мача и поведоха в резултата още в 3-та минута. След подаване отдясно Максим Шацких пробва да стреля, топката обаче попадна в Исмаел бангура и гвинейският национал отблизо не сгреши – 1:0.

Попадението успокои динамовци и те стигнаха до нов гол едва в 77-та минута. Бангура стреля в наказателното поле, топката се отклони в крака на Милошевич и спря за втори път в босненската врата.

В даденото от съдията продължение украинците получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Шацких. Легендата на Динамо бе безпогрешен от 11-те метра оформяйки класическата победа за твоя тим.

Утешението за Сараево е, че успяха да отстранят във втория квалификационен кръг силния белгийски Генк и сега ще участват в първия редовен кръг за Купата на УЕФА.