Треньорът на Шалке 04 Роберто Ди Матео призна, че неговият тим трябва да бъде безгрешен, ако иска да има шанс да отстрани Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига.

Германският тим падна с 0:2 у дома в първата среща и ще се изправи пред почти непосилна задача на „Сантиаго Бернабеу“ в испанската столица.

„За да можем да се съревноваваме с отбор от тази класа, ние трябва да имаме перфектен ден и да се надяваме, че Реал няма да играе на върха на възможностите си. Едва тогава можем да мислим за позитивен резултат“, каза италианският специалист.

„Имаме добър колектив. Играчите искат да стават по-добри с всеки изминал ден. Това е много важно“, допълни Ди Матео, който има един трофей от Шампионската лига – от 2012 година с Челси.

„Не знам как това може да помогне на отбора, но за мен натрупаният опит ми помогна да го подготвя както трябва. Играл съм в този турнир, после участвах и като треньор. Има голяма разлика между Шампионската лига и националното първенство, тъй като противниците от Бундеслигата играят по различен начин“, добави Ди Матео.