Нападателят на Челси Демба Ба показа завидно самочувствие преди сблъсъка с Пари Сен Жермен в 1/4-финалите на Шампионската лига. Сенегалецът заяви, че атакуващото дуо на французите в лицето на Единсон Кавани и Златан Ибрахимович всъщност не е нищо специално, а „сините“ играят с отбори от такъв ранг по 5-6 пъти в рамките на един сезон във Висшата лига.

„Разбира се, ПСЖ разполага с добра атака, но ние играем в Премиършип“, каза Ба. „Когато излизаш срещу Манчестър Юнайтед, там са Рууни и Ван Перси. В Манчестър Сити пък играят Агуеро, Негредо и Давид Силва. Срещнахме се и с Ливърпул, които притежават двама страхотни нападатели като Даниел Стъридж и Луис Суарес.“

„Така че с отбори като ПСЖ, които разполагат със силна атака, играем по 5-6 пъти на сезон. Някак си сме свикнали повече на такива двубои отколкото е ПСЖ. На този етап от турнира опитът е много важен. Дали става дума за играч или треньори, ние имаме опит. Дори и ПСЖ да са по-свежи от нас, ние сме по-опитният отбор с няколко по-възрастни играчи като Ето'о и Лампард, които могат да се справят с такива двубои“, заяви Ба.

Първият мач между двата тима е насрочен за 2 април, като домакин ще бъде френският шампион.