В лагера на Базел не скриха разочарованието си от отпадането от европейските клубни турнири след домакинската загуба с 1:4 от Арсенал в последния кръг в Група "А" на Шампионската лига.

Настроението в отбора беше много добро, всички бяха концентрирани и мотивирани. Започнахме добре, смело, но след само осем минути получихме удар, а след още осем минути и още един. Това беше брутално.

Странно е, че през пролетта няма да играем нито в Шампионската лига, нито в Лига Европа. Свикнали сме с това и е трудно да го приемем, но ще трябва да го направим и да продължим напред", заяви капитанът Матиас Делгадо.

Давиде Кала смята, че решаващи за отпадането са били двете срещу с Лудогорец. "Срещу Арсенал и Пари Сен Жермен винаги можеш да загубиш. Но и в двата мача срещу Лудогорец ние не успяхме да спечелим нито веднъж. А имахме достатъчно възможности. Така че, отпадането ни е логично последствие от това", заяви Кала.

Марк Янко също не скри разочарованието си. "Горчиво съм разочарован. Тази загуба е много болезнена. Очакванията ни бяха далеч по-големи. Арсенал ни надигра по всички показатели и победата им е повече от заслужена. В един момент имах чувството, че могат да ни вкарат, когато си поискат. Преди мача имахме надежди, че можем да измъкнем нещо, а Лудогорец ще загуби в ПСЖ, за да може ние да продължим. Но с резултата в Париж българите доказаха, че са много силен отбор с качествени футболисти. Естествено можехме да завършим пред тях, но някои дребни детайли в двата ни мача решиха нещата в тяхна полза", коментира Янко./БТА