Дебрецен постигна победа с 2:1 срещу Шомбатели Халадаш, в последния си шампионатен мач преди гостуването на Левски. Унгарският тим ще се изправи срещу „сините” в сряда в първи плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Дебрецен взе успех за самочувствие, след като игра значително по-добре от своя противник през по-голяма част от двубоя. Все пак Шомбатели Халадаш не е сред критериите в тазгодишното унгарско първенство, като все още няма записан успех. С трите точки отборът на Дебрецен зае шесто място във временното класиране, с шест точки от три мача.

Съперникът на Левски откри резултата още във втората минута, когато Леандро бе намерен добре в предни позиции и преодоля с лекота съпротивата на вратаря на гостите, оставен почти необезпокояван от защитниците.

Дебрецен пропиля много изгодни положения, а Шжакали удари и гредата, преди резултатът да стане 2:0 в 64-та минута. Тогава именно Шжакали намери добре Цвиткович и той прати топката в мрежата, за да удвои преднината на своя тим.

След като поведоха убедително, домакините понамалиха темпото, и позволиха на съперника си да атакува. Шомбатели имаше няколко голови ситуации, преди в 75-та минута резервата Уграй да успее да се разпише със страхотен далечен шут. Защитникът Кутор за малко да направи резултата и равен в края на мача, но късметът не му достигна и топката не попадна във вратата на Дебрецен.

Мачът на стадион „Ола Габор Ют” бе наблюдаван от 4000 зрители, сред които и съгледвачът на Левски Тони Здравков.