Плеймейкърът на Манчестър Сити Давид Силва си пожела да не среща испански клуб в 1/8-финалите на Шампионската лига.

Жребият за първите елиминационни битки ще се тегли в понеделник, а очевидно бившият играч на Валенсия си спомня добре срещата с Барселона на същия етап през миналия сезон. Тогава каталунците отстраниха „англичаните” след две победи.

Другият възможен съперник от Испания е Реал Мадрид, който продължава да пише история и снощи постигна 20-ата си поредна победа във всички турнири. Третият вариант пък е шампионът на Ла Лига Атлетико Мадрид, който без проблеми надви Ювентус в групата си.

„Кой от тези отбори бих предпочел? Никой. Изобщо не искам да срещнем някого от тях”, каза Силва.

„Ще е по-добре да избягваме Реал, Барса и Атлетико колкото се може по-дълго време. Ще е трудно, тъй като всеки от възможните опоненти е тежък съперник. Трябва да играем на 100 процента, за да може късметът да бъде на наша страна.”

„Атлетико е много коварен вариант. Хората пък говорят, че Барселона преминава през преходен период, но аз не виждам такова нещо. Те имат страхотен отбор и винаги стигат далеч. Ние успяхме да излезем от трудна група, но трябва да ставаме по-добри. Направихме три добри седмици след победата над Байерн, но сега всеки от оцелелите отбори може да спечели Шампионската лига”, каза Силва.