Надали имаше по-предвидим жребий за осминафиналите на Шампионска лига от поредната среща между Байерн Мюнхен и Арсенал.

Между двата отбора се заформи една "любовна" афера, която всяка година се възобновява и гори с все по-голяма сила.

"Топчиите" със сигурност се оказват героят с разбито сърце, след като все още не са успели да "зарежат първи" Байерн.

Всяка година сякаш картинката се повтаря и баварците продължават в следващата фаза, махайки за сбогом на разстроения Арсенал. Този път обаче предисторията е малко по-различна.

"Артилеристите" прегазиха доста сърца във Висшата лига, докато Мюнхен за първи път от доста време прояви колебливост в срещите си. Арсенал придоби нужната самоувереност, която така липсваше преди. Придоби също и необходимото качество в състава си, което определено го направи далеч по-конкурентоспособен. Ако в предишните срещи между двата гранда, на "топчиите" винаги им липсваше психиката на победители, то от началото на тази кампания те определено дадоха заявка, че са готови да се борят до последно.

Байерн от своя страна показа несигурност в няколко от срещите си, която има достатъчно време (б.р. до февруари) да изчисти. Отборът стъпи накриво в два от 6-те си мача в ШЛ, което показа, че някъде се пропуква. Ефектът "Пеп Гуардиола" е труден за отмиване, а Карло Анчелоти може да се надява, че ще успее да намери рецептата за предишното убийствено постоянство на немския шампион.

Ако Арсен Венгер разкрие къде са тези пукнатини и има състав, на който да разчита, развръзката от тази афера може да бъде различна.

С оглед на моментното състояние на тима, Санти Касорла изглежда единствената  липсваща част, която може да окаже влияние на развоя на събитията. Очаква се той да не успее да се възстанови за срещите с немския тим, но ако това се случи, Байерн със сигурност ще има още един повод за притеснение.

Много може да се промени за тези два месеца, но определено емоцията от този сблъсък ще бъде с по-различен привкус.