Само астероид, всемирен потоп или някаква друга гигантска планетарна катастрофа, не дай Боже, могат да спрат големите. До извода стигнахме още веднъж в тези вулканични и нелетателни дни в цяла Европа.

Европейският и световен клубен шампион Барселона мирно и тихо си взе луксозния автобус и кротко допъпли по задръстени френски и италиански магистрали от точка „А“ - каталунската столица, до точка „Б“ - Милано. Не чухме оплаквания и мрънкания, нищо че предстои супернапечен полуфинал в Шампионската лига срещу Интер на Моуриньо.

Ливърпул игра снощи в първенството с Уест Хем, победи рутинно с 3:0 и днес се готви за двудневен воаяж с автобус, влак и кораб до испанската столица. Там в четвъртък го чака Атлетико за полуфинал в Лига Европа. Нищо че километрите от Ливърпул до Мадрид са твърде много за пътуване по суша и вода. Рафа Бенитес промълви само нещо от сорта, че не е трябвало да играят в понеделник вечер, но бързо се примири със ситуацията и започна да стяга куфара.

Това са големите. Тях не може да ги стресне някакво си исландско вулканче. Две-три шеговити подмятания по „вулканджията“ от северния остров Ейдур Гудьонсен, който уж бил виновен за лавата и вулканичната пепел в небето над континента, и хайде на път.

Не ми се мисли, ако някой наш отбор трябваше да играе в Европа при тези условия. Щяха да отменят всичките му домашни мачове една седмица преди и една седмица след съответния евросблъсък.

То и без вулкани мачове у нас се отлагат, а камо ли в подобна ситуация...