Отборът на Челси успя да вземе ценни 3 точки като гост на Валенсия. На стадион „Местая” „сините” от Лондон надиграха „прилепите” с 2:1.

Първият гол обаче бе дело на Валенсия. След неразбирателство в защитата на Челси топката се удари в Микаел Есиен и попадна в Давид Вия, за който не бе проблем да открие резултата.

Постепенно англичаните се съвзеха и започнаха по-смело да поглеждат към вратата на Тимо Хилдебранд.

В 21-вата минута комбинация по лявото крило между Дидие Дрогба и Флоран Малуда завърши с центриране на бившия играч на Лион. Топката попадна в близост до вратата на Хилдебранд, където Емилиано Морети я вкара в собствената си врата подпомаган от Джо Коул.

В 71-вата минута Дидие Дрогба донесе първата победа на Авраам Грант в Шампионската лига. Котдивоарецът се възпозлва от центриране на Джо Коул и със страхотен удар с левия крак оформи крайното 2:1 в полза на лондончани.

Сериозни спекулации предизвика реакцията на Дрогба след гола. Той отказа да се радва въпреки важността на попадението и спокойно се прибра в собственото си поле.

В другата среща от групата Шалке се добра до ценна победа като гост на Розенборг. Тимът от Гелзенкирхен, който в първата си среща загуби в Гемрания от Валенсия, този път не срещна затруднения и се добра до победата с 2:0.

Въпреки натиска на германците, първото полувреме завърши 0:0.

В 62-рата минута изненадата в титулярния състав на Шалке Джърмейн Джоунс се отплати за доверието на старши треньора Мирко Сломка.

Голяма заслуга за гола имаше Иван Ракитич, който успя да матира цялата защита на норвежците с прехвърлящ пас. По този начин Джоунс остана сам срещу вратаря Ларс Хиршберг и без проблеми откри резултата.

Точка на спора сложи Кевин Курани минута преди края. Голаджията отбеляза с прехвърлящ удар от граната на наказателното поле.

Така след вторите срещи в групата Челси излезе на първо място с 4 точки, следвани от Валенсия и Шалке с по 3 пункта. На последното място е Розенборг с една точка.