Може би най-обсъжданото име в света на футбола в последните дни е съдията Джунейт Чакър, който ръководи мача между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

Както е известно, турчинът даде червен картон за опасно влизане на Нани в тялото на Алваро Арбелоа, а това предизвика жестоки критики към него от страна на всички в лагера на „червените дяволи“.

Няколко дни по-късно и след навярно изгледани стотици повторения, Чакър обаче продължава да е категоричен, че решението му е било правилно.

„Чувствам се добре и не се съмнявам в моите решения. Червеният картон за Нани бе правилен. Хората ще го осъзнаят“, заяви Чакът пред вестник „АС“.

Турският рефер е бил център на множество спорни решения в миналото като това да изгони Джон Тери в миналогодишния полуфинал между Челси и Барселона и този на Марио Балотели срещу Динамо Киев за фаул срещу Горан Попов през 2011.

„В моите последни мачове, нито едно решение срещу английски отбори не е било несправедливо. Кое е било грешно? Червеният картон на Тери? Или на Балотели? Мисля, че не съм сгрешил като съм им показал червен картон и съм ги изгонил.“

„Не ме кара да се чувствам тъжен. Дори не мисля за това. Други пъти съм получавал повече критики и винаги се възстановявам от това. Винаги се опитвам да върша моята работа правилно и съм на правилния път“, допълни Чакър.