Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо оцени значението на жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига, който му отреди да се изправи срещу бившия си тим Реал Мадрид.

Два гигантски дуела в 1/4-финалите на Шампионската лига

Днес станаха ясни всички двойки в топ 8 на най-авторитетния европейски клубен турнир за сезон 2016/2017. Без съмнение сблъсъкът Реал-Байерн е една от големите атракции наред с този между Барселона и Ювентус.

Стратегията на Байерн: По-малко трансфери, повече юноши

Пред 35-годишния Алонсо предстои емоционално завръщане на „Сантиаго Бернабеу“, където баскът прекара пет много успешни сезона (между 2009 и 2014 година). По-рано този месец халфът обяви оттеглянето си от футбола в края на кампанията, което със сигурност значи още по-голям заряд в двата мача.

Стиви Джи отдаде почит на Чаби, но му оплеска името

„Уау, това ще бъде велик четвъртфинал между два исторически клуба. Говорим си за големи съперници“, коментира Алонсо.

„За мен, разбира се, това е специален двубой. Щастлив съм, че отново ще мога да играя в Мадрид, макар и да знам, че едно гостуване на „Бернабеу“ никога не е лесно. Първият мач е у дома, а пък Байерн има страхотна поредица пред своята публика и желаем да я съхраним. Докато дойде време за мачовете, ще бъдем готови“, коментира бившият испански национал.