Централният защитник на Монако Камил Глик призна, че може би е заслужавал червен картон за настъпването срещу Гонсало Игуаин в полуфиналния реванш от Шампионската лига снощи, но в същото време изтъкна, че „така или иначе реферите помагат на Ювентус и винаги ще го правят“.

Мбапе: Тръгваме си, но с високо вдигнати глави

Бившият капитан на Торино възмути доста от феновете на „Ювентус Стейдиъм“ при загубата на своя тим с 1:2, когато стъпи върху крака на Игуаин и остави видим отпечатък.

„Не го направих нарочно и нямах намерение да провокирам феновете на Юве“, обясни Глик за случката.

Историческа разлика между вратар и голмайстор в ШЛ

„Може би заслужавах червен картон, но историята помни, че играчи на Юве не са били гонени дори за по-лоши неща. Не трябва дори да се връщаме чак толкова назад – в съботното дерби на Торино Акуа беше незаслужено изгонен, а Синиша Михайлович (треньорът на Торино – б.р.) бе наказан за 2 мача, защото подчерта това.“

„Реферите помагат на Ювентус. За съжаление се е случвало, случва се и ще продължи да се случва. Не съм говорил с Игуаин след мача, но разговарях с някои от другите играчи на Ювентус. И мен ме ритаха много в Италия, такива неща се случват в един завързан мач“, добави Глик.