Президентът на Динамо Загреб Здравко Мамич заяви, че отпадане от Лудогорец Разград в Шампионската лига довечера би предизвикало истински катаклизъм в хърватския тим, тъй като от мачовете в Европа идват много голяма част от парите в бюджета на клуба.

Двубоят в България преди седмица завърши при равенство 1:1, и евентуална загуба у дома или равенство с много голове би изхвърлили Динамо от евротурнирите, което неминуемо би взривило обстановката в Загреб.

Освен това, известните с буйния си нрав феновете на хърватския гранд не са особено доволни от случващото се в клуба. По тази причина като превантивна мярка вчера бяха монтирани огромни мрежи на стадион Максимир, които да предотвратят хвърляне на предмети по терена и възможни ексцесии при негативен резултат за домакините.

„Не се сещам откога не сме играли толкова важен мач, защото при отпадане, това би било една загубена година. Не знам в коя посока да дръгна, ако Динамо загуби“, откровено заяви Мамич.

„През годините постигаме 82% от приходите си от участията ни в Европа и продажбата на играчи. Сега процентът е намален до 12%. От това е ясно, че ранно отпадане на Динамо означава, че ще настъпи истински катаклизъм.“

„Нека късметът е с над и да отстраним Лудогорец“, каза Здравко Мамич и добави, че с оглед на съперника в третия квалификационен кръг - Шериф Тираспол, победа над тима от Разград би отворила пътя на Динамо Загреб към плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.