Най-престижното отличие в клубния футбол Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит, идва в България. Феновете на най-известния спорт в света имат възможността да видят на живо ценния трофей в София (на 10-11 декември) и за първи път в Бургас (14-15 декември) и Варна (17-18 декември). За запалянковците са предвидени снимки с трофея, интерактивни игри и шанс да разгледат богата колекция от сувенири на едни от най-големите футболни легенди.

Освен самия трофей, на гости в България идва и голяма колекция от аксесоари на UEFA Champions League – фланелки с автографи, екипи, бутонки, топки от финали и капитански ленти от звезди от калибъра на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Хавиер Санети, Икер Касияс, Дейвид Бекъм и др.

Купата на UEFA Champions League започва своето приключение на 20 ноември в Прага, Чехия. След това маршрутът й продължава през Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия). България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година, като на наша територия трофеят ще остане 10 дни.

Сред богатата колекция футболни сувенири е и фланелката на легендарния голмайстор на Барселона Лионел Меси. Тя е уникален спомен от финалния мач срещу Ювентус тази година, в който каталонците триумфираха.

Феновете, дошли да се снимат с Купата на UEFA Champions League, която пристига в България през декември, могат да видят и ръкавиците на един от най-забележителните вратари в съвременния футбол Икер Касияс. Дългогодишният страж на Реал Мадрид вдига Купата с Белия балет през 2000 г., 2002 г. и 2014 г.

Почитателите на най-известния спорт в света ще могат да се насладят на още много футболни аксесоари на легенди, играли в UEFA Champions League. Сред тях са Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Лионел Меси, Дейвид Бекъм, Хавиер Санети. Футболните аксесоари в колекцията на UEFA Champions League включват фланелки, екипи, бутонки, капитански ленти и топки от финалните мачове.

Легендарното крило Луис Гарсия е официалният посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League. Лявото крило на Барселона, Атлетико Мадрид и Ливърпул вдига най-престижния клубен футболен трофей, Купата на UEFA Champions League, докато е част от 11-те титуляри на английския гранд. Финалът между Мърсисайдци и Милан през 2005 г., в който той взима участие, е една от най-драматичните развръзки на шампионата, която историята помни. Само в рамките на 6 минути британският тим успява да обърне резултата от 3:0 до равен и печели дербито след изпълнение на дузпи.

Запалянковците могат да видят Луис Гарсия по време на официалното откриване на Обиколката на Купата на UEFA Champions League в България на 10 декември в 12.30 часа на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Такава възможност ще имат и на следващия ден, 11 декември, от 11.00 часа в Парадайс център.

Програма за София:

• 10 декември - официално представяне на Купата на UEFA Champions League на паркинга на пл. „Княз Александър I” 1, 12:30 – 18:00;

• 11 декември - Парадайс център, бул. „Черни връх“ 100, 10:00 – 22:00;

Програма за Бургас:

• 14 декември - пред филиала на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22, 11:00 – 18:00 часа;

• 15 декември - Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“, 10:00 – 22:00;

Програма за Варна:

• 17 и 18 декември – магазин за мебели в Гранд мол Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ниво 2, съответно 10:00 – 16:00 и 10:00 – 18:00.