Бившият вратар на Реал Мадрид Бодо Илгнер сподели в навечерието на реванша от полуфиналите на Шампионската лига между испанския гранд и Ювентус, че очаква настоящият носител на трофея да преодолее италианците и да срещне Барселона на финала в турнира.

Реал загуби първия мач от Ювентус с 1:2, а Барселона победи Байерн Мюнхен с 3:0 в първата среща.

Илгнер два пъти е печелил Шампионската лига с Реал Мадрид и е убеден, че ще види сблъсък между Реал и Барса на финала в престижния турнир.

„У дома Реал ще се справи“, категоричен бе Бодо Илгнер пред Goal. „На „Бернабеу“ те ще имат допълнителна сила, а атмосферата ще е страховита. За целия клуб Шампионската лига е приоритет. Реал ще се класира за финала и ще играе срещу Барселона“, коментира Илгнер.

Легендарният вратар сподели и мнението си за работата на Пеп Гуардиола. „Неговата философия е основана на специални играчи. В Барселона това беше Лионел Меси, в Байерн това са Робен и Рибери. Те правят нещата различно от останалите. Всеки треньор се възползва от това, което има. Преди беше Меси, а сега са Рибери и Робен. Това е нормално“, заяви Бодо Илгнер.