Атакуващият халф на Аякс Амстердам Дейви Клаасен направи интересно признание преди двубоя от Шампионската лига срещу Барселона.

Талантливият холандец заяви, че никога не е имал за идол звездата на каталунците Лионел Меси. 21-годишният играч чистосърдечно си призна, че в нито един етап от кариерата си не се е стремял да подражава на четирикратния носител на „Златната топка“.

„Ако Лионел Меси не поиска моята фланелка, то и аз няма да искам неговата“, каза Клаасен преди двубоя във вторник. „Той е страхотен футболист, но е пример за мен.“

„Също така Барселона не е сред любимите ми отбори. Аякс винаги е бил номер 1 за мен.“

„Ние ще играем нашата си игра. Ако се дръпнем назад, Меси ще получи прекалено много пространства. Не мисля, че да играем защитно е решението срещу отбор като Барселона. Искаме да се изправим срещу тяхната преса. Те не са свикнали опонентите им да играят по този начин. Може би така ще имаме шанс за победа.“

„Барса е голям отбор, но мисля, че на терена ще се види страхотна битка. Може и да се насладя на нея, всичко зависи от резултата. Ние искаме победа“, без колебание заяви Клаасен.