Бившият футболист на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич смята, че баварците би трябвало да отстранят без проблеми Арсенал от Шампионската лига. Жребият за 1/8-финалите в турнира изправи двата тима един срещу друг, като първата среща ще бъде на стадион „Емирейтс“ в Лондон.

35-годишният босненец е променил значително мнението си за „топчиите“, които за него вече не са сред водещите тимове в Европа. „Получи се висококачествен сблъсък, за какъвто всеки футболист мечтае“, заяви Салихамиджич, който за последно игра във Волфсбург. „Трябва обаче да се уточни, че Арсенал вече не е сред топ отборите. Имат прекалено много проблеми.“

„Байерн е фаворит, при това явен, в този мач. Но трябва да внимава: винаги е много трудно да победиш в Англия. Арсенал пък не залага на типичния британски стил, а предпочита комбинативния футбол. Аз обаче смятам, че Байерн може да извлече само позитиви от това – ще могат да привикнат към играта на опонента си по-лесно, отколкото срещу тим, който паркира автобуса. Определено ни чакат интересни мачове“, завърши Салихамиджич.