Продажбата на билети за финала в Шампионската лига стартира на 2 март, в 13 часа на обед българско време, обявиха от УЕФА. В рамките на две седмици – до 16 март – пропуските ще са за свободно предлагане на официалния сайт на централата. Финалът в най-силния клубен турнир тази година ще се състои на „Стадио Олимпико” в Рим на 27 май.

Всеки от желаещите да посети финала, трябва да попълни въпросник на uefa.com, а ако броят на подалите заявки надвиши 10 000, то ще се проведе лотария. Тези билети са предназначени за неутралните фенове, които искат да гледат мача, независимо кой играе. При лотарията, няма значение в кой момент от срока са подадени заявките – в първия или в последния момент.

Всеки одобрен кандидат може да закупи максимум два билета. Цените са от 90 до 200 евро, като има и такива по 70 евро за хора в неравностойно положение.

„Стадио Олимпико” е с капацитет от 67 000 места, а агитките на двата клуба финалисти ще имат специална квота от места – приблизително по 20 000 места ще има за всеки един от отборите, борещи се за трофея.