Днес на официалния сайт на УЕФА стартира кампанията за продажба на билети за финала на тазгодишната Шампионска лига, който ще се състои на 22 май на стадион "Сантияго Бернабеу" в Мадрид. В публичното пространство са пуснати 11 000 билета, като ще се продават не повече от два билета на човек. Всеки желаещ да гледа мача трябва да пусне до 19-ти март онлайн-заявка на сайта, а след това между желаещите да получат билети ще се проведе лотария /при положение, че желаещите са повече от пуснатите билети/.

Билетите са разделени на четири ценови категории - 300, 225, 155 и 90 евро.

Тази година финалът на най-престижния европейски футболен турнир за първи път ще се състои не в сряда, както бе досега, а в събота. На стадион "Сантияго Бернабеу" са готови да приемат 75 000 зрители. Освен 11 000 билета пуснати в свободна продажба, всеки финалист ще получи по 21 000 билета за реализация чрез своите фенклубове.

Останалите билети ще бъдат разпределени между представителите на организационния комитет, спонсорите на Шампионската лига, а също така и 500 деца от традиционния ежегодишен "Фестивал на шампионите".