Тази вечер от 21.45 часа са последните два мача от първите срещи в осминафиналната фаза на Шампионската лига.

След като станахме свидетели на вълнуващи сблъсъци в тази първа фаза на елиминациите, тази вечер е време да се насладим и на единственото българско участие в осминафиналите. Димитър Бербатов се завръща в Лондон, там където премина голяма част от кариерата му. Митко обаче няма да радва местните фенове на „Уайт Харт Лейн“ или „Крейвън Котидж“, а ще играе на „Емиратс“, където със своя Монако ще опита да вгорчи живота на Арсен Венгер и неговия Арсенал.

Бербатов знае отлично как да вкарва на „топчиите“, след като до момента го е правил 4 пъти. Българинът обаче ще трябва да се справи с головата си суша в последните мачове, ако иска да помогне на своя тим да поднесе изненадата като гост. Берба ще бори и друга негативна статистика, тъй като не се е разписвал в Шампионската лига от 2011 година насам.

Звездата на монегаските със сигурност ще води атаката на Монако, но старши треньорът Леонардо Жардим няма да може да разчита на друг от ветераните – Жереми Тулалан, който е наказан. Аут е още Ламиа Траоре, а под въпрос са Курзава, Ферейра-Караско и Карвальо.

За Арсенал извън сметките поради травми са Рамзи, Артета, Дебюши, Грабри и Уилшър.

Вероятни титулярни състави:

Арсенал: Оспина; Чеймбърс, Мертезакер, Кошчиелни, Монреал; Коклен, Касорла, Йозил, Санчес; Жиру.

Монако: Субашич; Фабиньо, Карвальо, Курзава, Раджи; Дирар, Моутиньо, Кондогбиа, Бернардо Силва; Бербатов, Ферейра-Караско.

В същото време в Леверкузен ще има не по-малко интересен германо-испански двубой. Бившият тим на Бербатов Байер посреща Атлетико Мадрид в сблъсък, в който финалистът от миналия сезон е фаворит, но „аспирините“ са готови да поднесат изненада.

Старши треньорът на Байер Роджър Шмидт сподели, че тимът му се нуждае от „два перфектни дни“ и от по-високо ниво от показаното в Бундеслигата, за да се надява на отстраняване. Колегата му Диего Симеоне пък е сигурен, че ако Атлетико играе концентрирано, ще постигне добър резултат.

Наказан в редиците на Леверкузен е защитникът Йомер Топрак, а с контузии са Крузе, Йедвай и Бендер. В лагера на Атлетико няма да могат да разчитат на аса си Коке, а под въпрос е Арда Туран.

Вероятни титулярни състави:

Леверкузен: Лено; Кастро, Спахич, Пападопулос, Вендел; Райнартц, Ролфес; Белараби, Чалханоглу, Сон; Дърмич.

Атлетико: Моя; Хуанфран, Годин, Миранда, Сикейра; Саул, Габи, Тиаго, Раул Гарсия; Гризман, Манджукич.