Наставникът на Наполи Рафаел Бенитес доста изненадващо обсъди нашироко сценария, в който неговия тим може да се окаже отстранен от Атлетик Билбао след двата плейофни мача за влизане в Шампионската лига.

След като неведнъж в течение на подготовката испанският специалист изрази увереност в качествата на своите играчи, днес той неочаквано обърна плочата и се опита да убеди всички на брифинга си, че едно отпадане няма да е фатално за неаполитанци.

„Ако Наполи не успее? Някои казват, че това ще е трагедия, но клубът вече е играл няколко пъти в турнира“, каза Бенитес преди утрешното домакинство.

„Много силни отбори изобщо не са в надпреварата – например Манчестър Юнайтед – а ние знаем колко важна е тя от спортна и икономическа гледна точка. Обаче не живеем в страх. Квалификационният кръг е от ключово значение, но това не означава, че не можем да растем и да се развиваме без Шампионската лига.“

„Във всеки случай имаме скудето, Купа на Италия и Лига Европа, които да преследваме. Моят опит ми казва, че трябва да се борим до последно, а не да мислим какво ще стане, ако отпаднем. От Атлетик твърдят, че нямат какво да губят, докато за нас би било трагедия. Не крия факта, че класирането в групите е от съществено значение, но няма да е краят на клуба“, каза още Бенитес.