Играта на нерви между Рафаел Бенитес и сър Алекс Фъргюсън продължава с пълна сила, въпреки че двата тима вече са на вълна Шампионска лига, където Ливърпул се изправя срещу Челси, а Манчестър Юнайтед среща Порто.

На пресконференцията пред утрешния двубой, мениджърът на Ливърпул заяви, че колегата му сър Алекс Фъргюсън се „страхува” от мърсисайдци и именно затова непрестанно коментира случващото се на „Анфийлд”.

Двата тима се намират в люта битка за първото място в Англия, като разликата за момента е само една точка.

„Той много обича да говори за другите. Мисля, че го прави защото се страхува”, заяви Бенитес.

„Той отново коментира нас и поради тази причина искам да кажа, че няма значение дали Челси или ние ще отпаднем от Шампионската лига. Отборът, който загуби ще се съсредоточи изцяло върху представянето си във Висшата лига и ще стане още по-трудно за Юнайтед”, допълни испанецът на днешната си пресконференция.

„Смятам, че Фъргюсън ще подкрепя именно Ливърпул срещу Челси, защото осъзнава, че ние сме по-голямата заплаха за тях. Ако продължим може би ще си помисли, че сме изморени, но ако отпаднем, той осъзнава, че това ще бъде заплаха. Ако Челси отпадне ще бъде същото. И в двата случая той губи”, каза още Рафа Бенитес.