Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес изрази увереност, че тимът му ще се класира за следващата фаза на шампионската лига, въпреки разочароващата загуба от Рединг с 1:3. Това бе първото поражение на „червените“ в английското първенство този сезон. Във вторник Ливърпул гостува на Олимпик Марсилия в решителен сблъсък от група А на най-комерсиалния клубен турнир на Стария континент.

„Не мисля за загубите. Мисля единствено за победите и знам как е отборът ми. Футболистите ми са щастливи и уверени и това ми дава вяра“, коментира Бенитес.

„Проблемът на тима преди беше, че бяхме поставени под огромно напрежение в Шампионската лига заради загубата от Олимпик у дома. Тогава бяхме в много лоша позиция и всички ни отписваха от сметките, но сега вярват, че можем да продължим“, продължи испанецът.

„Можем да го направим. Можем да победим Марсилия и да продължим напред. Лично за мен самото постижение е много по важно от парите в този турнир. И те са важни, но трябва да искаме победата, тъй като искаме трофеи“, каза още Бенитес.

"Винаги съм вярвал, че ще продължим. Знам, че можем да отидем там и да спечелим мача“, завърши наставникът на „червените“.

Ливърпул се нуждае от задължителен успех на „Стад Велодром“, за да бъде сигурен в участието си в елиминационната фаза на Шампионската лига.