Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес вярва, че отборът му все още има всички шансове да се класира на финал в Шампионската лига. „Червените” загубиха от Челси първия мач с 0:1 на „Стамфорд бридж”, но ще играят реванша пред своите екзалтирани фенове на 1 май.

Бенитес заяви веднага след мача:„Трябва задължително да вкараме поне един гол, а ако вкараме два – ще се класираме на финал. Имаме подкрепата на нашите привърженици, те знаят колко важни са за нас и се надявам атмосферата да ни помогне.”

Играчите на Ливърпул се нуждаеха от доста време, за да намерят правилния ритъм в Лондон и допуснаха гол в 29-та минута, когато Джо Коул се разписа във вратата на Рейна.

„Мачът бе съставен от две различни части,” добави Бенитес. „Защо стоях само на тъч-линията през първото полувреме ли?! Защото губехме много лесно топката, трябваше да сме по-компактни и правехме доста глупости.”

„През първото полувреме изобщо не контролирахме нещата, но през второто стана по-добре. Във втория мач трябва да внимаваме, защото Челси обича да играе на контраатаки.”