Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес даде традиционната си пресконференция преди финала в Шампионската лига срещу Милан утре. Ето какво отговори испанският специалист на журналистите в Атина:

Рафа, преди две години те попитах дали смяташ, че финалът ще се реши с един гол, какво мислиш сега?

Какво казах тогава?

Че ще се реши с един гол… (Смях в залата за пресконференции)

Е, значи няма много голямо значение какво ще кажа сега. Мисля, че ще е трудно. Онзи финал, последният, който играхме, беше невероятен. За мен, това бе най-добрият финал в историята на Шампионската лига. Но не мисля, че някога отново ще гледаме нещо подобно. Бих преживял още един такъв резултат, но вероятно ще имам нужда и от лекар накрая. Затова предпочитам да си мисля, че ще бъде труден мач и за двата отбора. Ще видим какво ще стане, но не мисля, че ще има много голове. Нашата мотивация няма да се различава от тази на италианския отбор.

Белами или Крауч, решихте ли вече?

Белами, Крауч, Фаулър, Каут, имам голям избор и много неща, които все още не съм решил.

Самият вие колко се вълнувате преди този важен момент, можете да вдигнете за втори път трофея?

Всички сме наясно, че не е лесно да играеш на финал, а още повече да стигнеш до втори и то само за две години. За нас това е огромно постижение. Наистина сме безкрайно горди, и аз съм много доволен от всички в клуба. Имаме още една възможност и искаме да спечелим.

Какво ще им кажете този път на играчите, за да не допуснат три гола първото полувреме?

Знаем, че онова бе нещо специално. Планът сега е да не допуснем нито един гол, и особено не в първата минута.

По-лесно ли се справяте с европейския футбол, отколкото с този в Премиършип?

Просто е различно. Когато става дума за девет месеца е трудно, трябва ти го-голям състав, всеки един мач е тест за отбора. В Европа играеш шест мача, просто е различно и ние се справяме по-добре. Но в този даден момент, едно мога да ви кажа със сигурност – не мисля за Премиършип, а само за утрешния мач. Знаем, че трябва да подобрим представянето си в Англия, във Висшата лига, но и това ще стане. Сега искаме да се съсредоточим върху финала.

Ако спечелите утре, това ще ви нареди в пантеона на европейския футбол…

Нека първо да спечелим.след това вече ще можем да говорим, да пишем, и каквото искате. Сега трябва да се подготвим, и ще видим какво ще стане.

Бенитес отправи и послание към феновете на Ливърпул. Около 40 000 червени привърженици вече са в гръцката столица, но поне половината от тях ще останат извън стадиона.

Трябва да се извиним на феновете си, тъй като няма билети за всички. Бих искал всички те да са на стадиона, да ги видя там. Но май ще ни трябва по-голям стадион за целта. Тези неща обаче не могат да се променят сега. Затова искам да отправя послание към тях: Опитайте се да бъдете спокойни, да се наслаждавате на мача. Многото хора извън стадиона могат да създадат много проблеми. Но сега е важно да покажем на останалия свят, че можем да подкрепяме отбора си по правилния начин.