Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че „няма да настъпи краят на света”, ако „червените” не успеят да се класират за следващата фаза на Шампионската лига.

Петкратният европейски клубен шампион е пред угрозата да отпадне още в груповата фаза на надпреварата, след като до този момент има в актива си едва една точка от изиграни до този момент три мача.

Във вторник Ливърпул излиза срещу турския Бешикташ на „Анфийлд”.Мърсисайдци” нямат право на грешка и ще търсят победата, която може да запази шансовете има за класиране.

„Дали съм изненадан, че се намираме в тази ситуация? Не. Ако направиш една грешка в тази надпревара може да имаш сериозни проблеми. Именно това се случи”, заяви Бенитес.

„Заради постиженията ни в този турнир, ако отпаднем, хората ще кажат, че може би това е краят на нещо. Но всъщност, ако загубим това няма да е краят на света. Ако се справим както трябва срещу Бешикташ, тогава ще имаме увереност в следващите мачове и ще спечелим отново”, каза още испанецът.

„Ако не можем да спечелим оставащите три мача и отпаднем в турнира за Купата на УЕФА, то просто трябва да приемем този факт”, допълни Бенитес.