Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес вярва, че тимът му има сили да победи Порто и да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза на Шампионската лига. Според испанския наставник на „мърсисайдци” домакинският фактор в мача ще си каже думата. В последния си мач от груповата фаза на надпреварата до този момент Ливърпул разби турския Бешикташ с 8:0, като по този начин постави нов рекорд в най-комерсиалния клубен турнир.

„В отбора има увереност. Знаем, че ще бъде труден мач, тъй като Порто е класен тим. Трябва обаче да свършим работата си и да се опитаме да играем по начина, по който го направихме срещу Бешикташ”, коментира Бенитес.

„Знам че можем да го направим. Ние сме отбор, който може да играе под напрежение. Доказвали сме го. Порто не може само да се брани. Ако Бешикташ победи Марсилия ще имат голям шанс да продължат напред, така че Порто трябва да дойде за победа и именно това ще ни помогне. Хората ще искат резултат като този срещу Бешикташ, но нямаме нужда от толкова голове. Трябва просто да спечелим и ако го направим ще имаме истинска възможност да се класираме”, допълни испанският специалист.

В последния си мач Ливърпул гостува на френския Олимпик Марсилия, от който „червените” загубиха с 0:1 на „Анфийлд”