Отборите на Бенфика и Витория Гимараеш официално изявиха недоволството си от реабилитирането на португалския шампион Порто и допускането му за участие в Шампионската лига.

Първоначално Дисциплинарната комисия на УЕФА извади „драконите” от участие в следващото издание на най-престижния европейски клубен турнир заради купуване на съдии в португалското първенство през 2004 година, но след това Апелативната комисия отмени наказанието.

Според португалският вестник „Абола” от Бенфика са внесли жалба до Арбитражния спортен съд в Лозана по повод реабилитирането на Порто в Шампионската лига.

Лисабонските „орли” завършиха на 4-о място през миналия сезон в португалската Суперлига, което им осигурява участие в турнира за Купата на УЕФА. В случай че Порто не бъде допуснат до Лигата, то "орлите" ще бъдат пренасочени именно в квалификационните кръгове на комерсиалната надпревара.

Така жребият, който трябва да бъде теглен за европейските турнири на 1 юли, твърде вероятно може да бъде отложен до разрешаване на спора, което ще стана до края на юли. Това означава, че най-рано жребият може да бъде теглен на 1 август.