Атакуващият полузащитник на Дюделанж Ясин Бенажиба заяви,  че футболистите на люксембургския футболен първенец очакват с  нетърпение сблъсъка с Лудогорец във втория квалификационен кръг  на Шампионската лига. Първият двубой е утре от 20.00 на "Лудогорец Арена" в  Разград.

Белгиецът с марокански корени Бенажиба смята, че Дюделанж е  направил добра лятна подготовка под ръководството на новия  старши треньор Себастиен Гронжан, но определи Лудогорец като  фаворит в предстоящите срещи.

"Като цяло започваме на намираме стила си. Имаше доста  промени в състава през лятото, но след първата контрола срещу  Фола, чувствам че с всяка изминала среща се представяме по-силно и по-силно. Това особено пролича в мачовете срещу Виртон и  Шарльороа", заяви Бенажиба.

"Предстои ни много труден мач в България срещу съперник,  който в последните три години е спечелил всичко. Очакваме  срещата с нетърпение. Ясно е, че трябва да продължим да  подобряваме играта си. Ще играем по-затворено и се разчитаме на  контраатаки, в които сме добри. Това се видя срещу Шарльороа  (4:3) и срещу Кортрайк (1:1). Но не сме луди. Истината е, че  българите са по-силни от нас. Все пак ако играем като едно цяло, можем да направим нещо", допълни халфът. Бенажиба е на мнение, че Дюделанж е по-силен в сравнение с  миналия сезон.

"Мисля, че сме по-добри от миналата година. Отборът е  балансиран. Бързо се сработихме. Взаимоотношенията между  играчите са отлични за разлика от миналия сезон, когато  атмосферата в състава не беше добра", каза Бенажиба./БТА