Нападателят на Ливърпул Крейг Белами е напълно уверен, че неговият отбор може да се справи с устрема на Милан във финала на Шампионската лига в сряда.

„По време на историческия финал през 2005 бях в Глазгоу, защото играех за Селтик,” заяви Белами пред официалния сайт на Ливърпул в отпратка към последния трофей на „мърсисайдци”. „Точно предишната събота имахме финал за Купата. Аз гледах мача при мой приятел. Милан направиха много силно първо полувреме, Кака действаше перфектно. Те заслужаваха да водят с 3:0 и в един момент просто се надявах резултатът да не стане срамен. Мислех си, добре, чудесен сезон, стихнахме до финала. Изобщо не съм си представял, че нещо подобно може да се случи през второто полувреме. Аз гледам доста италиански футбол, и не виждах как Милан ще допусне три попадения. Затова трябва да отдадем заслуженото на футболистите на Ливърпул.”

„Всеки един от тях пое своята отговорност и заслужено се върнаха в мача. Когато се стигна до продължения, вече се виждаше само един победител.”

„Но не мисля, че някога отново ще видим подобен финал – трябва да се чувстваме късметлии, че сме видели поне един такъв. Едно скучно 1:0 ще ни свърши работа този път!”

„Ако участвам във финала, споменът ще е с мен цял живот, но никой не иска да мине покрай трофея, всеки иска да го вдигне над главата си.”

Белами предупреди и за подводните камъни, които могат да предложат от Милан в решителния двубой.

„Работим здраво на тренировки и се стараем да предвидим как Милан могат да ни пробият,” разкри уелсецът. „Ние ще се подготвим добре и ще играем организирано, както правим през цялата ни еврокампания.”

„Ще бъде труден мач. Всеки знае с каква класа разполага Милан. Трябва да си доста ограничен, ако не го виждаш. Доста от играчите им спечелиха Световната титла миналата година, и има други, които вече имат медали от Шампионската лига. Те са много опитни.”

Белами завърши оптимистично: „Нашият мениджър вече си има план за действие и ние просто трябва да го спазваме на терена. Той ще направи така, че ние да вдигнем трофея.”