Една от звездите на Реал Мадрид Гарет Бейл изказа мнение, че липсата на Кристиано Роналдо не се е отразила на стила на игра на "белия балет" в първия двубой срещу Манчестър Сити, завършил 0:0.

Особено през първото полувреме, Реал изглеждаше отслабен в офанзивен план с липсата на португалеца, но Бейл не е на подобно мнение. Според него Реал винаги играе като отбор и се справя със задачите, независимо кой играе.

"Не, не мисля така (че ритъмът на Реал бе повлиян от липсата на Роналдо б.р.). Изобщо не мисля така. Очевидно следобед знаехме, че Крис е контузен и че Карим има малък проблем на почивката, но играчите, които влязоха, свършиха фантастична работа. Всички сме обединени заедно, работим като отбор и просто се справяме."

Бейл изрази и мнение, че според него е трябвало да получи дузпа за сблъсъка с Николас Отаменди в наказателното поле. "Да, това определено бе фал, но какво мога да направя? Реферът не ни даде много. За нас да запазим суха мрежа бе много важно. Щеше да е хубаво да вкараме гол, но не се получи. Играта се отвори през второто полувреме и имахме нещастието да не получим няколко дузпи. Но бяхме доволни от представянето и ще очакваме с нетърпение реванша на Бернабеу."