Футболният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн смята,че мениджърът на тима Мануел Пелегрини е техният основен коз в предстоящия 1/8-финал срещу Барселона.

Испано-английският сблъсък се оказа една от двете „перли“ в днешния жребий (другата е Арсенал – Байерн Мюнхен), а Бегиристайн вярва, че 9-те години, които настоящият наставник на „гражданите“ изкара в Испания ще му помогнат.

„Според мен ни чака страхотен мач“, коментира клубният шеф, който прекара не малко време в управата на Барса. „Нашият тим е много уверен, след като победи шампиона в турнира насред Мюнхен. Това ни вдъхна много самочувствие.“

„Трябва да се чувстваме по такъв начин, заради лицето, което показваме напоследък. Видяхте, че можем да вкараме във всеки мач. Това е важно в Шампионската лига. Вкарахме в Пилзен, в Москва, в Мюнхен. Това трябва да ни направи по-сигурни, когато се изправим срещу тим, който е бил шампион толкова много пъти.“

„Нашият мениджър познава перфектно Барселона, защото работи в Испания дълго време. Заради това сме уверени“, завърши Бегиристайн.