Кошмарът на Левски – БАТЕ Борисов, успя да измъкне точка като гост и на носителя на Купата на УЕФА – Зенит, след като в третата среща от груповия етап на Шампионската лига завърши 1:1. В края на мача, в 86-та минута на терена в Санкт Петербург се появи и българинът Владислав Мирчев.

В първите няколко минути от мача руският клуб опита да изненада гостите с бърз гол, но до такъв не се стигна. Още в 11-та минута вратарят на БАТЕ Сергей Веремко успя да опази мрежата си чиста след опасен удар на Андрей Аршавин.

За сметка на това, футболистите от град Борисов се окопитиха и в 20-та минута Виталий Родионов уцели гредата. До почивката Аршавин и Дани сътвориха няколко добри атаки, които обаче не бяха оползотворени в попадение.

През второто полувреме в игра за гостите се появи Павел Нехайчик. Това се оказа и изключително ценна рокада за състава на БАТЕ, тъй като в 51-та минута влезлият като резерва играч успя да се възползва от грешка в защитата на Зенит и да промуши топката в мрежата на Вячеслав Малафеев.

В следващите минути клубът от Санкт Петербург вдигна оборотите, за да спечели първата си точка в груповия етап на Шампионската лига. В 80-та минута Широков намери добре Фатих Теке, който направи резултата 1:1.

Феновете на стадиона в Русия започнаха да викат „гол, гол, гол”, но такъв не падна до последния съдийски сигнал.

Така след поделените точки Зенит остава на последното място в Група Н, БАТЕ е на 3-а позиция. По-късно Реал Мадрид и Ювентус ще разпределят първите две места в групата, като лидер към момента е „белият балет” с 6 точки.