Кошмарът на Левски БАТЕ Борисов отпадна от Шампионската лига. В мач реванш от третия квалификационен кръг белорусите победиха с 2:1 латвийския Вентспилс. Именно този гол обаче класира напред латвийците, които в първия двубой стигнаха до успех с 1:0 и така след общ резултат 2:2 продължават в следващия етап.

Двубоят започна отлично за гостите, които чрез Тигирлас в 14-та минута стигнаха до така желания гол във вратата на БАТЕ, който означаваше, че белорусите трябва да отбележат три гола, за да продължат напред.

Голмайсторът на тима от Борисов Сергей Кривец изравни в 43-та минута и така даде надежди на своя отбор. Отново той вкара за 2:1 в 57-та минута. В оставащото време обаче домакините така и не успяха да отбележат гол и безславно напускат борбата в Шампионската лига, където през миналия сезон достигнаха до груповата фаза, след като отстраниха Левски.

По този начин БАТЕ отпадна от възможните съперници на „сините” в плейофния кръг на турнира, в който шампионите ще участват при успех срещу Баку. Сред съперниците на Левски там пък ще бъде Вентспилс.

В друг мач от третия квалификационен кръг, от така наречената „Нешампионска група”, Селтик сътвори изненада, след като победи с 2:0 като гост Динамо Москва и по този начин продължи напред.

В първия двубой в Шотландия руснаците успяха да стигнат до победа с 1:0, но на собствен терен не можаха да се възползват от благоприятния развой.

Двата гола за „детелините” паднаха в краищата на двете полувремена. Първо МакДоналд в 45-та минута откри резултата, а точна на спора сложи Самарас в 91-та.